بخش شمالی کشور دارای روستاهای بزرگ و کوچک فراوان با طبیعت های بکر و جاذبه های گردشگری شگفت انگیز می باشد. یکی از این روستاها، کندلوس نام دارد که در ادامه، بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
روستای کندلوس کجاست؟
روستای کندلوس در استان مازندران و در دامنه رشته کوه های البرز واقع شده و به علت قدمت چندین هزار ساله خود، از مهم ترین روستاهای کشور به شمار می رود. جالب است بدانید که در روستای کندلوس به آسانی می توان ردپاهایی از تمدن های پیش از میلاد مسیح، تمدن ایران پیش از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام را مشاهده نمود.
جاهای دیدنی کندلوس
روستای کندلوس جاهای دیدنی فراوانی دارد که در این بخش به معرفی برخی از آن ها می پردازیم:
- موزه گیاهان دارویی کندلوس: این موزه در سال 1365 و با هدف کشت، پرورش، تولید و بستهبندی گیاهان اصلی دارویی و معطر و همچنین تولید اسانسها و روغنهای گیاهی ساخته شده و به بهره برداری رسید. این اولین باری بود که در ایران، موزه گیاهان دارویی ساخته می شد. مساحت این مجموعه ده هکتار بوده و در آن بیش از 250 گونه گیاه ژنتیک ارزشمند کشت و عرضه می شود. محصولات این مجموعه در زمینه های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته و بخشی از آن ها صادر می شود.
- حمام کندلوس: این حمام را به دوره قاجار نسبت می دهند و نام آن در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.
- امازاده فضل و فاضل کندلوس: این آرامگاه، دارای برجی آجری و چهارضلعی با ایوانی چوبی می باشد و در بخش شرقی روستا واقع است. بخش داخلی آن نیز کتیبه ای همراه با آیات قرآن قرار دارد.
- دریاچه خضر نبی: فاصله این دریاچه تا روستای کندلوس، 30 کیلومتر می باشد. علت نامگذاری این دریاچه به گفته اهالی، عبور حضرت خضر (ع) از این محل عنوان شده است.
- دیو چشمه: اطراف روستای کندلوس، چشمه های آب معدنی سرد فراوانی وجود دارد که بزرگ ترین آن ها “دیو چشمه” نام دارد.
- آبشار کندلوس: فاصله این آبشار تا روستای کندلوس، حدودا 5 کیلومتر می باشد. آبشار کندلوس به خصوص در فصل بارش باران، بسیار پرآب و زیباست.
- دریاچه فراخین: تالاب یا دریاچه فراخین در نزدیکی روستای کندلوس و در میان جنگل های هیرکانی واقع شده است.
موزه مردم شناسی
کندلوس محل ساخت اولین موزه روستایی در جهان است. موزه مردم شناسی کندلوس با هدف حفظ فرهنگ و آثار بومی و در ساختمانی با دو طبقه ساخته شده که در آن می توان لباس های محلی، اشیاء قدیمی و ابزارآلات کهن را تماشا کرد. گفته می شود دکتر علیاصغر جهانگیری نقش مهمی در ساخت و توسعه این موزه داشته اند.
چگونه به کندلوس برویم؟
روستای کندلوس جزء بخش کجور به شمار آمده و فاصله ای 75 کیلومتری با نوشهر دارد. برای رفتن به این روستا، ابتدا باید به جاده کرج به چالوس و 25 کیلومتری این شهر رفته؛ سپس از دوراهی «دوآب» به سمت کجور حرکت نمایید.در ادامه پل رودخانه چالوس را مشاهده خواهید نمود. پس از آن وارد جاده آسفالته شوید و با دنبال کردن تابلوهای راهنما، به روستای کندلوس برسید.
با توجه به موقعیت جغرافیایی این روستا، فصل های بهار و تابستان زمان های بهتری برای سفر به کندلوس می باشند. هوای این روستا در فصول پاییز و زمستان از همیشه سردتر شده و روستای کندلوس شاهد بارش های برف و باران می باشد.
اجاره ویلا در کندلوس
برای اقامت در روستای کندلوس، چندین راه وجود دارد؛ از جمله: کمپینگ، استفاده از مهمان سرا و اقامت در خانه های محلی. مناطق شمالی ایران از محبوب ترین مقاصد گردشگری کشور به شمار می روند. یکی از مهم ترین مسائلی که در هر سفر مطرح است، بحث اقامت می باشد. برای اقامت در مناطق شمالی ایران، راه های گوناگونی از جمله استفاده از هتل، اقامت در اقامتگاه های بومگردی و اجاره ویلا ارزان در شمال وجود دارد که هر فرد، بسته به سلایق و روحیات خود، یکی از این راه ها را برمی گزیند.