جستجو کردن
Close this search box.

۶ دی، ۱۴۰۳

خانواده درمانی

6 روش برای خانواده درمانی

“ما خانواده هایمان را انتخاب نمی کنیم.” وقتی ما کوچک تر هستیم، برای تمام نیازهای خود به خانواده خود تکیه می کنیم و مهارت ها و رفتارهای زندگی را از آنها می آموزیم. این تا زمانی ادامه دارد که به اندازه کافی بزرگ شده ایم که وارد اجتماع شویم و بعد مستقل زندگی کنیم.

خانواده درمانی

با تأثیر بزرگی که خانواده های ما بر زندگی ما دارند، منطقی است که مشاوره خانواده برای اکثریت قریب به اتفاق افرادی که آماده امتحان کردن آن هستند، به احتمال زیاد مفید واقع خواهد شد. از آنجایی که بیشتر عادات، ویژگی ها و نارضایتی های ما نتیجه شرایط و محیط خانوادگی ماست، شرکت در خانواده درمانی راهی عالی برای دستیابی به درک بهتر از خود و تغییر هر گونه خاطره منفی است. بنابراین می­توان گفت که اکثر خانواده ها می­توانند از خانواده درمانی سود ببرند و نمی­توان گفت که تمام خانواده ها نیاز به مشاوره خانواده ندارند.

در این مقاله، شش تکنیک ثابت شده خانواده درمانی و همچنین فعالیت های درون آن را با شما به اشتراک می گذاریم.

خانواده درمانی چیست؟

خانواده درمانی شکل تکامل یافته ای از روان درمانی است که به دنبال کاهش مشکلات و تعارض بین اعضای خانواده است. تفاوت اصلی خانواده درمانی با بحث در خانواده به صورت عادی، حضور متخصص سلامت روان است. این موضوغ تضمین می‌کند که مکالمه به سمت سرزنش نمی‌رود و یک محیط امن و کنترل‌شده برای بحث‌های سازنده ایجاد می‌کند.

خانواده ‌درمانگرها درمانگرهای رابطه هستند – آنها بیشتر بر آنچه بین افراد می‌گذرد، تمرکز دارند تا آنچه را که در درون یک فرد می‌گذرد، بررسی کنند. این به این دلیل است که روابط افراد معمولا متقابلا بر هم اثر می­گذارد و گاهی یک طرفه نمی­توان مشکل را حل کرد. برای یک نمونه خوب از این نوع موارد، می­توان به مشکلاتی که خانواده ها با کودکانشان دارند اشاره کرد.

خانواده درمانی چه مزایایی دارد؟

مزایای خانواده درمانی عبارتند از:

  • بهبود مهارت های ارتباطی موجود
  • ارائه مهارت های مقابله ای بهتر برای شرایط سخت.
  • ارائه بینش عمیق تر در مورد عملکرد خانواده.
  • تقویت روابط با سایر اعضای خانواده.
  • ایجاد مرزهای سالم
  • پرداختن به تعاملات ناکارآمد و مشکلات ارتباطی

6 فعالیت خانواده درمانی موثر

اگر آماده هستید که به سفر رشد شخصی و بهبود خانواده خود متعهد شوید، در اینجا لیستی از فعالیت هایی را پیدا می­کنید که می توانید با خانواده خود انجام دهید. اگرچه بیشتر این فعالیت ها به حضور یک مشاور سلامت روان احتیاج دارد اما، برخی از آنها را می توان خارج از اتاق های مشاوره و درمان نیز انجام داد. بنابراین بدانید که حضور پزشک به این فعالیت ها کمک می­کند.

فعالیت خانواده درمانی موثر

1. تمرین با آینه

اساساً اعضای خانواده دو به دو می شوند و یکدیگر را آینه خود می کنند. هدف بازی تقلید هر حرکتی است که شخص مقابل انجام می دهد بدون اینکه آنها را لمس کند. این به اعضا کمک می کند تا با ژست های طرف مقابل و واکنش های احساسی آنها هماهنگی بیشتری داشته باشند. خود را از دید دیگری ببیند و احساسات طرف مقابل را درک کند. این امر مستلزم آن است که هر یک از اعضا نهایت توجه خود را به دیگری معطوف کند و در کلمات و زبان بدن با دیگری همکاری کند.

2. اجرا

اجرا کردن یک راه عالی برای تمرین خانواده ها برای رویارویی با موقعیت های دشوار خانوادگی به شیوه ای عملی است. درمانگر از یک خانواده می خواهد که به جای صحبت کردن در مورد یک مشکلی، یک تعارض خانوادگی خاص را نقش بازی کنند. این موضوع به درمانگر این امکان را می‌دهد که ببیند چگونه یک خانواده در حال حاضر با نوع خاصی از تعارض برخورد می‌کند و راه جدیدی برای برقراری ارتباط برای آنها فراهم می‌کند.

 

مثالی از این مورد، زمانی است که درمانگر عضوی را مشاهده می کند که به پرخاشگری واکنش خوبی نشان نمی دهد. و یا خود پرخاشگر است. درمانگر می‌تواند راه‌هایی را در اختیار او بگذارد تا بتواند به شیوه‌ای مفیدتر پاسخ دهد که می‌تواند وخامت اوضاع را کاهش دهد.

3. هدیه خانواده

در طول یک جلسه درمانی، به اعضای یک خانواده لوازم هنری و یک کیف هدیه داده می شود. سپس به آنها وظیفه داده می شود تا ایده ای برای هدیه ارائه دهند که برای کل خانواده جذاب باشد و 30 دقیقه به آنها فرصت داده می شود تا این هدیه را با راهنمایی یک درمانگر تهیه کنند.

این فعالیت به درمانگر این امکان را می‌دهد تا ببیند که هر یک از اعضا چگونه بخشی از کار را بر عهده می‌گیرند و چگونه به عنوان یک واحد خانواده بحث می‌کند و تصمیم می‌گیرد. علاوه بر این، اعضای خانواده را تحریک می کند تا در مورد ترجیحات، علاقه ها و مشکلات یکدیگر فکر کنند.

4. شجره نامه

درمانگر خانواده شما ممکن است از شما بخواهد که قبل از اینکه به شما اجازه دهد روابط عاطفی خانواده خود را مشخص کنید، ابتدا روابط خونی و پزشکی خود را ترسیم کنید. این یک راه موثر برای کشف الگوهای بین نسل های خانواده است.

به عنوان مثال، شما می توانید در طول سال ها الگوی سوء استفاده را در خانواده خود مشاهده کنید. سپس می توانید ببینید که این تاریخچه چگونه بر احساسات و رفتارهای فعلی شما تأثیر می گذارد. به عنوان شروع ممکن است از شما خواسته شود تا روباط روی شرجه نامه را به عنوان “ناکارآمد” یا “کارآمد و یا عادی” علامت گذاری کنید.

برخلاف سایر فعالیت‌های این فهرست، تهیه شجره نامه معمولاً فقط به خودتان و یک متخصص سلامت روان نیاز دارد، اگرچه انجام آن در یک محیط گروهی ممکن است جذاب تر باشد. و به افراد دیگر کمک کند.

5. آب نبات رنگی و بازی رنگ ها

این بازی بهتر است به عنوان مقدمه ای برای خانواده درمانی استفاده شود.

ابتدا به آب نبات های رنگی نیاز دارید. به هر یک از اعضای خانواده تان هفت تکه آب نبات بدهید و اجازه دهید آن ها را بر اساس رنگ آن ها جدا کنند. بسته به اینکه هر فرد چند رنگ دارد، از او بخواهید که به سوال های زیر پاسخ دهد:

سبز – از کلمات برای توصیف خانواده استفاده کنید.

نارنجی – چطور می­توان خانواده را بهبود داد

قرمز – چه چیزی آنها را نگران می کند؟

زرد – خاطرات مورد علاقه خود را از خانواده توصیف کنید.

بنفش – فعالیت های سرگرم کننده ای را که خانواده انجام می دهد را توصیف کنید.

پس از هر سوال پاسخ داده شده، آب نبات را می توان خورد. این به خانواده پاسخ هایی را برای برخی از مسائلی که با آن روبه رو هستند ارائه می دهد و به آنها اجازه می دهد تا در زمینه های مختلف برای بهبود زمینه ها کار کنند.

توپ احساسات

6. توپ احساسات

در ابتدا باید خانواده در یک دایره جمع شود. سپس شروع کنید به پرتاب کردن یک توپ بین خودتان. هنگامی که یکی از اعضا توپ را می گیرد، از آنها در مورد زمانی که احساس کرده اند با مشکلی روبرو شده اند و یا حسی آنها را اذیت می­کند بپرسید. اگر بچه ها در جمع هستند شاید بهتر باشد که به آنها گفته شود به جای توضیح دادن احساس، نقش آن را بازی کنند.

هدف تمرین این است که احساسات خود را با خانواده خود در میان بگذارید و تمرین کنید به حرف های یکدیگر گوش دهید.

حتماً ببینید:  اقامت در دل کوه و جنگل با رزرو هتل بام سبز رامسر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

میانه نگار