روستای ونجان (ونگان) روستایی از توابع شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی است که در دهستان تیرچایی بخش کندوان شهرستان میانه واقع شدهاست.
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال 1395، جمعیت این روستا 170 نفر و تعداد خانوار آن، 80 خانوار است.
فاصله روستای ونجان تا میانه، حدود ۳۵ کیلومتر است. مردم روستا به زبان ترکی آذربایجانی تکلم میکنند.
جمعیت ونجان حدود ۸۰ خانوار میباشد. جمعیت این روستا پس از انقلاب ۱۳۵۷، بعلت مهاجرت به شهرهای بزرگ کاهش یافت ولی در سالهای اخیر با اتخاذ سیاستهای حمایتی از سوی دولت و ایجاد امکانات رفاهی نظیر آب بهداشتی، برق، گاز و جادههای آسفالته، روند مهاجرت از شهر به روستا بطور نامحسوسی افزایش یافتهاست.
روستای ونجان استعداد سرمایهگذاری در زمینههای گردشگری، کشاورزی و باغداری را با توجه به شرایط آب و هوای معتدل و نیمه کوهستانی را دارد.
در زمینه گردشگری نیز کارهای صورت پذیرفتهاست و با طرح هادی متأسفانه بافت قدیمی این روستا از بین رفت ولی باعث ارتقا مدنیت در این روستا شدهاست.
منبع نوشته: ویکی پدیا
دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود «نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه» در مورد وجه تسمیه اسم روستا مینویسد:
ونگان (Vəngan)
ونگان اسم روستایی در بخش کندوان، دهستان تیر چای شهرستان میانه میباشد که بصورت ونجان نوشته میشود.
تغییر شکل نوشتاری اسم روستا مانند تغییر اسم شهر زنگان به زنجان میباشد و به تسلط حاکمان عرب بر آذربایجان و ناشی از نوشته شدن اسامی به زبان عربی میباشد که به علت نبودن حرف «گ» در زبان عربی، حروف «گ» موجود در اسامی فارسی و ترکی بصورت حرف «ج» ثبت و نوشته شده است.
«ونگان» اسمی مرکب میباشد که از واژههای «ون» و «گان» تشکیل شده است.
«ون» در زبان ترکی آذربایجانی به معنی درخت زبان گنجشک میباشد نام دیگر آن در زبان ترکی گؤیروش میباشد. این درخت را به عربی حبه الخضراء می گویند، نام دیگر آن در فارسی بَنِه میباشد.
واژهی قان در زبان ترکی قدیم «به معنی پدر و خان» میباشد که به فارسی گان و به عربی جان نوشته شده است.
در تفکرات اساطیری قدیم درخت را سمبل و برترین مخلوق الههی زمین میدانستند و برای آن احترام قائل میشدند و برای برآورده شدن حاجات خود به شاخهی درختان مقدس پارچههای رنگی گره می زدند و به این خاطر در تعدادی از افسانههای اقوام ترک زبان قدیم درخت را به عنوان پدر قهرمانان تصور نمودند.
بنابراین آبادی ونگان به معنی آبادی درخت پدر یا درخت خان، خواهد بود.
روستای ونجان (ونگان)
برای مشاهده تصویر با سایز بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید
اگر اطلاعات موثق دیگری از روستای ونجان میانه دارید لطفاً آن را از طریق فرم دیدگاههای زیر با ما به اشتراک بگذارید تا به نام شما در این مطلب برای سایر خوانندگان به اشتراک بگذاریم.
و در صورتی که اطلاعات ارسالی را از کتاب یا وبلاگ خاصی بدست آوردهاید لطفاً منبع آن را نیز همراه با مطلب ارسالی قید کنید.